Monday, June 13

Cum l-am inventat pe O.V.I.

In anii 90 la Arhitectura, unul din profesori inventase o figura plina de umor la fiecare pagina de curs, desenat in stilul benzilor desenate. Eu tocmai publicasem primele articole de moda - despre Dior, literele, barbatul si moda si altele sub numele meu si sub pseudonim si ma pregateam pentru concursul de moda pe l-am câstigat. Atunci mi-a venit ideea sa-l creez pe O.V.I. pornind de la cele scrise de mine si pentru ca multa lume imi spunea, eronat, Ovi. Ovi e varianta scurta de la OCTAVIAN.
O.V.I. e un personaj marioneta care scrie despre moda si victimele ei, care explica ce e cu literele, siluetele si alte subiecte de design, un personaj pe care l-am creat in contrast si cu iluzia independentei. La granita dintre realitate si fictiune, asemenea modei. Din Timisoara de pe balcon vad teatrul de papusi de pe Tineretii, in apropierea caruia am avut primul show de moda cu multi altii care azi nu mai fac moda. Asa cum viata are un ADN, asa si moda are un liant vital, toate exprimate in imensa colectie personala de desene realizate de mine. Siluete, forme, idei, nume, culori, identitati si non-identitati. 
De ceva timp, m-am gândit sa-i dau o misiune noua la O.V.I., Gemenii nu se plictisesc niciodata. Pentru ca Ovidiu e un poet exilat de Octavian si care a scris despre metamorfoza femeilor, i-am dat o noua tema in universul feminin si un scenariu de invatat. Ovidiu "spioneaza" femeile si le "critica", asa cum femeie se uita pe furis in oglinda din holul modei, inainte de gala. Fiecare geaman are un geaman. Personajul meu marioneta, OVI, doreste sa ajunga in VOGUE, pentru asta l-am parfumat pe OVi cu GUErlain, casa mea favorita - Vetiver pe care l-am purtat mult timp.Primul meu volum, lansat in paralel cu concursul de moda al carui laureat am fost acum un an jumatate la Bucuresti, avea culoarea verde de la Vetiver (Guerlain), adaptata tiparnitei vechi din Bucuresti.

Ai curajul sa te uiti in oglinda fara machiaj, fara "masca" purtata in societate, fara Photoshop?
Oglinda lui OVIDIU te poate amagi ca ceea ce conteaza e esenta, eu iti voi propune ceva foarte concret, o cheie a frumusetii. Multe românce se machiaza pentru a-si ascunde problemele de ten. Prima diferenta când te dai jos din avion de la Paris.

In imagine e designul stilizat de la oglinda compact impreuna cu alte elemente pentru o linie in lucru.
OVI e versiunea compacta de la OCTAVIAN.

Ovidiu este vanitatea din oglinda
"Vanitas Vanitatum!" (Ecleziastul) 
In Biblia ebraica, vanitatea הבל (hevel) = vapor, suflu usor, suflare

Ti-a placut articolul? Inscrie-te pentru noutati parfumate exclusive de la Paris si nu uita sa activezi emailul.
Blog Widget by LinkWithin
Octavian iti recomanda Cele Mai Bune Carti de MODA pentru a debuta cu dreptul in aceasta industrie