Sunday, October 14

MIRAJ la varsta tineretii


Acum 60 de ani, in anul 1952, femeile din Romania au trait mirajul tineretii. Azi, ele traiesc iluzia,  machiajul. Ana Aslan a fondat Institutul de Geriartrie si a preparat ceea ce atunci se numea vitamina H3 sau Gerovital, un vis pentru multe femei. Si tot in acel an aparea o noua floare in corola de minuni a lumii. O floare cu un parfum aparte, Macul Rosu, cel care se asterne intr-un covor fermecat in povestea Castelului Oz pentru a deveni deopotriva iluzie si miraj - o inaltare in ceruri, potrivit semnificatiei acestui cuvant in Islam. Suntem intr-un oras care se lepadase de Imperiul Otoman de nici 80 de ani.
MIRAJ inseamna ascensiune si e esenta parfumului in religia moderna care l-a pretuit cel mai mult. MIRAJ e ascensiunea pe care profetul Mahomed a facut-o in anul 620 cand s-a urcat in ceruri cu ingerul Gabriel. Traditia ulterioara, incepand cu secolul al VIII-lea si Califul Omar, considera punctul de plecare pentru miracolul islamic al calatoriei nocturne Cupola Stancii din Ierusalim, albastra-aurie.
Si o minune, de care doar PARFUMUL e capabil, e faptul ca o floare, Macul Rosu a devenit MIRAJ pentru a ne aminti ca macul si a sa samanta sunt deopotriva somn si iluzia altor lumi in târgul Bucurestilor. Mii de flori cresc pe camp, insa doar Macul Rosu il zaresti din departare. Dar e o iluzie pentru ca mirosul sau e din alta lume.
Pentru a ilustra acest MIRAJ care vine la scurt timp dupa FARMEC, in contextul redenumirii de acum 40 de ani, am preparat un alt parfum cu o celesta armonie, frumusetea invocata in parfum, pornind de la o esenta pe care toata lumea a uitat-o. E un parfum MIRAJ urmat de trei cifre in care am potrivit mosc, iris si  seva verde ca jadul a unei prea parfumate plante din Orient, cu orhidee. 
Macul rosu miroase verde ca o frunza pentru ca mirosul florii de pe camp e in paradisul esentelor tot asa cum mirosul macului albastru de Tibet se afla doar in ceasul cel albastru.
Din Ierusalim am adus o esenta rara, alaturi de cel pecetluit in esenta lui Solomon Orphir despre care am vorbit putin timp in urma.
FARMEC e rosu ca floarea ce atrage si subjuga cu aurul din a sa licoare, MIRAJ e verde, ca seva, moscul vegetal ce leaga spiritul vital din fiecare, esprit de parfum in ambele flacoane, schite olfactive originale semnate de mine la Paris (articol farmec).

Mirajul frumusetii are loc noaptea, atunci pielea se regenereaza pentru a straluci in zori, profetia se adevereste. Voilà pourquoi am ales alaturi de parfumul meu omagiu linia de lux Gerovital cu extracte noi de plante. Formula este perfectionata, pielea reintinereste cu fiecare aplicare, parfumul e seva, floare din vis. Exista si flaconul cubic negru pentru  omagiul Miraj, pe care l-am botezat Kaaba.

Cremele de frumusete sunt alt capitol. Formulele se afla toate in posesia mea, iar la ora actuala flora, complet regenerata, aduce noi surprize vegetale. Sunt ingrediente ancestrale din Flora Dacica, noi tipuri de extractie si o noua vitamina. La primavara, când Natura renaste.
Azi, gratie cercetarilor intreprinse de mine la Paris, esenta frumusetii renaste pentru a reda fiecarei românce mirajul tineretii si flacara de aur in cruciada timpului.

COMANDA Cartea, afla ce e PARFUMUL

Sarbatoarea MIRAJ (الإسراء والمعراج‎)
Ti-a placut articolul? Inscrie-te pentru noutati parfumate exclusive de la Paris si nu uita sa activezi emailul.
Blog Widget by LinkWithin
Octavian iti recomanda Cele Mai Bune Carti de MODA pentru a debuta cu dreptul in aceasta industrie