Parfum

Parfumul este inefabilul sublimat in efemerul unei clipe diafane.
Fara parfum pielea e muta. Putem oare simti fara a simti? Iubirea se adulmeca iar apoi isi face salas in alcovul amintirii hranindu-se cu fantasme pentru a reveni dintr-o data si tulburator atunci cand mireasma iubirii apare. Mireasa si Mireasma, ce stranie apropiere atunci cand iubirea si parfumul se infratesc in calea spre paradis!
Parfumul autentic este un inadaptat al societatii contemporane de consum. Lansarile numeroase, scaderea calitatii, dorinta de a place unui public cat mai larg si nu in ultimul timp legislatia tot mai stufoasa au facut ca parfumul sa piarda din aura sa speciala devenind un produs occidental cotidian. Reactia a fost aparitia parfumeriei de nisa, a esentelor rare si pretioase care incearca sa rescrie un univers in care frumusetea si arta isi dau mâna intr-o alchimie a simturilor.
Eu prefer lumea esentelor decazute si interzise a caror frumusete se naste din imperfectiune.

Azi e bine să ai cel puţin 8 parfumuri: 2 de semnatură, 4 pentru a varia de-a lungul sezoanelor sau ocaziilor, unul, infidelitate majoră pentru un mesaj original şi un parfum nebunie, pură erezie. Acestea reflectă cele 8 faţete ale personalităţii feminine şi sunt o cheie în construirea misterului pentru un joc al seducţiei.
Cele 8 esente feminine reprezinta cele 8 fatete ale sufletului feminin vazut asemenea unui diamant. Dar ca orice nestemata, stralucirea e data de amestecul subtil al lor in care câteva trasaturi domina. Cele 8 tipuri femine pe care le-am prezentat sunt ipostaze ale Femeii si rolurile ei pe parcursul vietii. Ele corespund eternelor intrebari: Cine sunt? Cine cred ca sunt? Ce cred altii despre mine? Ce doresc sa fiu? iar din acest amestec se faureste personalitatea. Misiunea parfumierului este de a gasi acea chintesenta care defineste sufletul femeii tinand cont de diversitatea nuantelor schimbatoare. Pe o fereastra de la castelul Chambord sta scris "Souvent femme varie, …".
Ti-a placut articolul? Inscrie-te pentru noutati parfumate exclusive de la Paris si nu uita sa activezi emailul.
Blog Widget by LinkWithin
Octavian iti recomanda Cele Mai Bune Carti de MODA pentru a debuta cu dreptul in aceasta industrie